Mobilnom aplikacijom do jednostavne komunikacije građana i lokalne uprave

SRNA
Mobilnom aplikacijom do jednostavne komunikacije građana i lokalne uprave

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Opština Istočno Novo Sarajevo pozvala je građane da koriste mobilnu aplikaciju "E-građanin" /Ecitizen/ koja im omogućava da brže i jednostavnije stupe u kontakt sa predstavnicima lokalne vlasti.

Građani će putem apilkacije moći da pošalju žalbe ili upite lokalnoj upravi nakon čega će u roku od 48 časova dobiti odgovor. Mobilna aplikacija će i obavještavati javnost u nepredviđenim i vanrednim situacijama, poput prekida usluga i servisnih informacija, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Putem aplikacije aktivni su i moduli za komunikaciju građana sa izabranim predstavnicima lokalne vlasti, te za javne rasprave, pripremu sjednica skupštine i slično.

Na platformu je moguća prijava kao anonimnog ili registrovanog korisnika. Mobilna aplikacija prilagođena je za android i iOS, a može se preuzeti putem "Gugl pleja" i "Ap stora" /Google play, App Store/.

Ovo softversko rješenje dostupno je i kao onlajn platforma na adresi /www.ecitizen.ba/, a može se pristupiti i preko zvanične stranice opštine Istočno Novo Sarajevo klikom baner /ecitizen.ba/istocno_novo_sarajevo/home/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana