Mladog golmana ubila struja prvog radnog dana

GS
Foto: Printskrin

SANSKI MOST- Velikom tugom obavijen je Sanski Most nakon što je sinoć u ranim večernjim satima, tragično nastradao Kristian Klarić (17), mladi i perspektivni sportista i golman Fudbalskog kluba "Rudar" iz Kamengrada.

Klarić je nastradao u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u centru Sanskog Mosta, od posljedica strujnog udara.

Kobne večeri to je bio njegov prvi radni dan u ulozi pomoćnog konobara, a okolnosti pod kojima se dogodila ova tragedija se još istražuju.

Nezvanično, mladića je stresla struja kada je mokrim rukama dohvatio uređaj koji se nalazio pod električnim naponom, što je uzrokovalo trenutnu smrt.

Istragu o ovome događaju vodi Tužilaštvo USK uz pomoć policije i angažovanih vještaka kako bi se istražile sve okolnosti ove nesreće.

Tijelo nesretnog mladića prevezeno je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, kako bi se obavila obdukcija.

Ovaj događaj je potresao sve građane Sanskog Mosta, a zbog tragične smrti maloljetnika donesena je i odluka da se početak manifestacije “Ljeto na Sani”, koja je zakazana za večeras, odgodi i pomjeri za naredni dan.

Iz FK “Rudar” su se od njega oprostili biranim riječima.

-Počivaj u miru dječače, žalosno je to da nisi stigao da ispuniš svoj san i postaneš vrhunski golman. Bio si uzor drugima da kada želiš nešto nije bitno koliko je to daleko, bitno je da radiš srcem. Nikada te nećemo zaboraviti, bićeš zauvijek u našim srcima – poručili su iz ovoga kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana