Mladići napravili bazen od sijena, pa otkrili koliko ih je sve koštalo

Agencije
Mladići napravili bazen od sijena, pa otkrili koliko ih je sve koštalo

​DRAGALjEVAC - Grupa prijatelja iz semberskog sela Dragaljevac spas od vrućine pronašla je u bazenu koji su napravili od ni manje ni više nego bala sijena.

Da poljoprivredno orijentisana Semberija sa svojim plodnim ravnicama može poslužiti i kao svojevrsno izletište pokazala je ova grupa mladića sa svojom originalnom idejom, piše "Buka".

"Sjedio sam jedno poslijepodne sa prijateljima i žalili smo se jedni drugima na ove velike vrućine. Razmišljali smo kako da se rashladimo i onda smo došli na ideju da od bala sijena napravimo bazen. Ovdje u selu, svi se pretežno bave poljoprivredom, a žetva je upravo prošla. Tako da smo sve imali" ovako priču o svom neobičnom izumu za Buku počinje Slaven Ljubinković.

Sve što je bilo potrebno za bazen koji su odlučili postaviti u Slavenovom dvorištvu pored originalne ideje i dobre volje, jeste nekoliko bala slame, najlon i traka. I odmah su krenuli u akciju.

"Poredali smo 20 bala sijena, kupili najlon 12x12m i okolo smo ovom trakom pričvrstili. Bazen je širine 7 metara. Stane vode nekih od 40 do 45 kubika. Dubina mu je oko 1,10 metara, iako su bale od slame 1,20 metara ali nismo ga baš punili do kraja. Imali smo malo problem sa vodom, trebalo je napuniti preko bunara što je išlo teško. Onda smo pozvali vatrogasce, platili smo njima tri cisterne vode i mi smo još nasuli i sada tu ima 43 kubika. Voda je topla, na ovim vrućinama brzo se ugrije" kaže za "Buku" Ljubinković.

Sve ih je, kaže Ljubinković koštalo 550 maraka što je, navodi, daleko isplativije nego kupovina gumenih bazena, kakvi se ovih dana nude u tržnim centrima, a i cijena ulaznice za kupališta nije ni malo jeftina da bi se mogao priuštiti odlazak na kupanje svaki dan, posebno za višečlane porodice - kaže za Ljubinković, koji je od svog porodičnog seoskog imanja ovih dana napravio malo izletište za svoju porodicu, prijatelje i komšije.

"Svako veče, kada završimo sa poslom ili radovima u polju, nas nekoliko, stalnih, ovdje se okupimo na kupanju. Pridruže nam se i okolni mještani a i mi koga god vidimo da prolazi, zovemo da svrati , pridruži nam se i rashladi u ovom našem bazenu, uz muziku, pivo i roštilj" kaže Ljubinković, prenosi "Avaz".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana