Mitrović: Kompanija "Orao" nastavlja razvoj

Srna
Mitrović: Kompanija "Orao" nastavlja razvoj

BIJELjINA - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je u Bijeljini da je kompanija "Orao" koja danas obilježava 79 godina rada stabilno preduzeće i da je Srbija zainteresovana za nastavak saradnje što će doprinijeti nastavku razvoja.

"Važno je istaći da je Orao stabilno preduzeće koje dobro posluje", rekao je Mitrović novinarima prije početka obilježavanja 79 godina poslovanja ove kompanije koja se bavi proizvodnjom i remontom turbomlaznih motora.

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da je "Orao" simobl stabilnosti poslovanja u Republici Srpskoj i istakao da će, osim pomoći Vlade Srpske imati i podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

"Orao ima brojne poslovne kontakte i simbol je stabilnosti poslovanja", istakao je Košarac koji je i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa. Ispred spomenika za 23 pala borca Vojske Republike Srpske /VRS/ u krugu kompanije "Orao" uskoro će biti služen parastos.

Obilježavanju 79 godina poslovanja "Orla" prisustvuju brojni gosti, među kojim i poslovni pratneri iz Srbije. Vršilac dužnosti izvršnog direktora za ekonomske poslove u "Orlu" Mladen Lemez izjavio je ranije Srni da će i ovu godinu kompanija završiti sa dobrim poslovnim rezultatima, te da su sve ugovore koje su imali sa Vojskom Srbije i ostalim ino-partnerima završili na vrijeme.

"Orao" je, nakon što je 1944. osnovan u Pančevu kod Beograda kao radionica za opravke avionskih motora, 1949. godine dislociran u Rajlovac u Sarajevo, potom 1996. godine u Bijeljinu, drugi po veličini grad u Republici Srpskoj.

Prema podacima sa sajta, 2020. godine akcionarsko društvo "Orao" zapošljava oko 400 radnika od kojih više od stotinu sa visokom stručnom spremom, pet magistara i četiri doktora nauka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana