Mitrović: Kineski privrednici zainteresovani za ulaganje u Srpsku

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Predstavnici kineske grupe CCSC danas su na sastanku sa ministrom privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojinom Mitrovićem iskazali interesovanje za ulaganje u Srpsku, a kompanija planira i da zaposli oko 150 radnika.

Riječ je o firmi sa dugogodišnjim iskustvom u elektronskoj industriji i proizvodnji složenih kablovskih sklopova, žica i prilagođenih konektora za industrijsku primjenu, koja posjeduje dobro uspostavljen logistički i servisni centar u Evropi, SAD i jugoistočnoj Aziji, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Predstavnici ove kompanije su iskazali zainteresovanost za ulaganje u Srpsku zbog raznih ponuđenih pogodnosti poput blizine EU, čije im tržište predstavlja primarni cilj.

"Kompanija planira da zaposli oko 150 radnika uz prosječno planirani godišnji prihod u iznosu od 15 miliona dolara u naredne tri godine", navodi se u saopštenju.

Mitrović je na izrazio spremnost i zainteresovanost Vlade i resornog ministarstva za pomoć u realizaciji ove investicije.

On je obećao svu pomoć u ostvarenju kvalitetne saradnje s ciljem da ova renomirana kompanija izabere Republiku za realizaciju svojih strateških ulaganja, čime bi Vlada nastavila pozitivan trend uspješne saradnje i poslovanja sa stranim ulagačima.

Mitrović je predstavnike kineske kompanije, koje je predvodio osnivač i njen predsjedavajući Kuk Čiu, upoznao o svim povoljnostima i podsticajima koje Srpska nudi potencijalnim stranim ulagačima, kao i sa povoljnom geografskom pozicijom, njenom blizinom i povezanošću sa EU.

Predstavnici kineske kompanije došli su u višednevnu posjetu Srpskoj u okviru koje će obići predložene lokacije i lokalne zajednice gdje bi se mogla ostvariti poslovna saradnja i realizovati investicioni projekat. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana