Mitropolit Joanikije: Volja značajna i za zdravog i oboljelog čovjeka

Srna
Mitropolit Joanikije: Volja značajna i za zdravog i oboljelog čovjeka

PODGORICA - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije posjetio je pacijente u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku "Rudo" u Beogradu i tom prilikom istakao značaj volje koja čovjeku, i zdravom i bolesnom, daje snagu.

Mitropolit Joanikije je pojasnio da čovjek, kada ima volju, dobija snagu i da se često svjedoči tome da u tom slučaju širi optimizam bez obzira na to da li ima problema, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

"Ovaj život nije sve i svja, važno je kako čovjek živi, kako misli. Kakve su ti misli, takav ti je život. Ako imaš svijetle, pozitivne misli i život ti je takav, ako imaš mračne misli, i da si fizički najzdraviji čovjek na svijetu, nisi dobro", rekao je mitropolit.

Prema njegovim riječima, ta volja je, nažalost, današnjem čovjeku, pogotovo mladom, najveći problem, da voli život, da nešto preduzme, uradi.

"Pogledajte paraolimpijce, ja im se divim", istakao je mitropolit Joanikije, koji je blagoslovio pacijente i podijelio iskustva susreta sa ranjenicima i invalidima rata koji su bili na oporavku u Vojnoj bolnici "Meljine" u Herceg Novom tokom ratnih dana devedesetih godina prošlog vijeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana