Mitropolit Hrizostom: Tajna Hristovog vaskrsenja temelj naše crkve

SRNA
Mitropolit Hrizostom: Tajna Hristovog vaskrsenja temelj naše crkve

SOKOLAC - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom poručio je danas da tajna Hristovog vakrsenja temlj Srpske pravoslavne crkve i vjere, jer bi bez vaskrsenja sve bilo uzaludno.

Mitropolit Hrizostom je, nakon liturgije koju je služio u manastiru Presvete Bogorodice u Knežini kod Sokoca, istakao da je vaskrsenje Hristovo osnova života, jer je Gospod dao sebe kao temlj za svako biće.

"Gospod je temelj svih nas. Na njemu smo iznikli i svako od nas je jedna pitoma grana tog velikog čokota i treba da rađamo upravo ono što Gospod od nas očekuje, a to su dobri plodovi. Po plodovima našim će nas svijet i procjenjivati i suditi o nama", naveo je mitroplit Hrizostom.

On je naveo da se pravoslavni hrišćani u vrijeme Vaskrsa sjećaju velikih dana iz života crkve, a danas se sjećaju događaja kada se Gospod javio svojim učenicima i mnogobrojnoj braći da bi ih uvjerio da je vaskrsao nakon stradanja na Veliki petak.

Srpska pravoslavna crkva i vjernici danas obilježavaju Tominu neđelju posvećnu Svetom apostolu Tomi i njegovom nevjerstvu u Hristovo vaskrsenje.

Manastir u Knežini kod Sokoca proglašen je manastirom Presvete Bogorodice - metohom manastira Hilandara 1989. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana