Ministarstvu privrede gotovo četiri miliona KM za povećanje plata

Srna
Ministarstvu privrede gotovo četiri miliona KM za povećanje plata

BANjALUKA - Vlada Republike Srpske danas je na sjednici u Banjaluci dala saglasnost na Plan utroška ukupno 3.890.000 KM Ministarstvu privrede i preduzetništva za devet mjeseci ove godine koji se odnosi na subvencije na ime podsticaja za povećanje plate radnika.

Iz Biroa Vlade Republike Srpske saopšteno je da je budžetom Srpske u ovoj godini za subvencije na ime podsticaja za povećanje plata radnika planirano 15.560.000 KM.

U saopštenju se navodi da su ova sredstva namijenjena za isplatu subvencija privrednim subjektima za period od 1. jula. do 31. decembra 2023. godine, u kojem je izvršeno stvarno povećanje plate radnika koji su time, u skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi Srpske i Pravilnikom o postupku dodjele podsticaja za povećanje plate radnika, stekli pravo na isplatu određenog iznosa.

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost i na Plan utroška sredstava Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije u ukupnom iznosu od 111.454 KM, za devet mjeseci ove godine.

Sredstva se raspoređuju na tekuće grantove organizacijama i udruženjima izbjeglica i raseljenih lica u iznosu od 4.097 KM, kapitalne grantove organizacijama i udruženjima izbjeglica i raseljenih lica u iznosu 8.195 KM, kao i na kapitalne grantove za rješavanje problema interno raseljenih lica u iznosu 44.488 KM.

-Na ime kapitalnih grantova za finansiranje povratka u Srpsku dodijeljeno je 25.756 KM, za finansiranje povratka u FBiH 13.112 KM, a za ostale kapitalne grantove u zemlji predviđeno je 15.804 KM - precizira se u saopštenju. /kraj/mdž/video/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana