Ministar Egić posjetio štampariju „Glasa Srpske“: Naš narod vjeruje najstarijem dnevnom listu

M.V.
Foto: Dražan Oskar Pozderović

LAKTAŠI - Ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić posjetio je večeras štampariju „Glasa Srpske“ povodom 80 godina rada, u Mahovljanima i tom prilikom razgovarao sa generalnim direktorom Borisom Dmitrašinovićem, te obišao pogone i uvjerio se kako se štampaju novine.

Ministar Egić čestitao je jubilej i istakao je da je ponosan što Srpska ima štampariju ovog kapaciteta, u kojoj je kako kaže, prvi put.

- „Glas Srpske'' je preživio mnoge nedaće u ovih 80 godina. Odlikuje ga pravovremeno i objektivno izvještavanje i naš narod ima veliko povjerenje u ono što može da pročita u ovim dnevnim novinama - naveo je Egić.

On je dodao da i dalje postoji tradicija čitanja novina u Srpskoj, te predviđa da će još decenijama raditi štamparija u Mahovljanima.

„Glas Srpske“ je objektivno sredstvo informisanja kojem narod vjeruje i želim im da još dugo rade, dodao je Egić.

 

Direktor „Glasa“ Boris Dmitrašinović rekao je da se u štampariji u Mahovljanima štampaju sve dnevne novine, sedmična i mjesečna izdanja u Republici Srpskoj, te ministra upoznao sa problemima s kojima se suočavaju.

- Prije dva dana pretrpjeli smo ogromne štete od oluje. Ostali smo bez stolarije gdje je smješten jedan pogon. Jedan dio štamparije je bio zaplavljen. Svojim sredstvima smo sve sanirali i vratili smo proizvodnju u normalu - rekao je Dmitrašinović.

Prema njegovim riječima, kada je riječ o planu razvoja, dodao je da će se raditi na jačanju tehničkog kadra te izrazio nadu da će se novine štampati i u narednom periodu.

 

- Vjerujem da će „Glas Srpske“ opstati. Izazovi su svakodnevni, ali ćemo ih prevazići - istakao je Dmitrašinović.

On je, povodom 80 godina postojanja i rada Glasa Srpske, najavio svečanu akademiju u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci, koja će biti održana 31. jula ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana