Milićki srednjoškolci među pobjednicima “M:tel” takmičenja u Beogradu

Srna
Foto: Srna

MILIĆI- Dvojica milićkih srednjoškolaca, koji su kreirali mobilnu aplikaciju "Artur", nalase se među tri pobjednika na regionalnom M:tel App takmičenju, održanom danas u Beogradu.

Iz Milića su među pobjednicima učenici Srednjoškolskog centra /SŠC/ "Milutin Milanković" Sergej Kaldesić i Vladimir Erić.

Mentor pobjedničkog tima iz Milića Željko Nikolić rekao je Srni da je na takmičenju učestvovalo 15 timova, po pet iz BiH, Crne Gore i Srbije, a da su proglašena tri pobjednička tima.

On je rekao da su milićki srednjoškolci pokazali izuzetne vještine u programiranju i ostvarili veliki uspjeh.

Nikolić je istakao da je pobjeda samo početak daljeg uspjeha, ističući da su obezbijedili plasman na stručnu konferenciju u aprilu u Barseloni.

"Nastavljamo istim entuzijazmom i radujemo se novim izazovima koji dolaze", naveo je Nikolić koji je i profesor.

Direktor SŠC "Milutin Milanković" Marko Golić ponosan je na učenike i njihovog mentora, koji su pobijedili zahvaljujući radu, upornošću i kreativnošću.

"Ovo je veliki uspjeh za naš SŠC koji je iznjedrio mnoge mlade talente. Čestitam im i želim mnogo sreće i uspjeha u daljim poduhvatima", poručio je Golić.

Tim milićkih srednjoškolaca bio je među najboljima na takmičenju "M:tel-a" na nivou BiH koje je održano u Februaru pod motom "Lansiraj svoju ideju".

Srednjoškolci su kreirali mobilnu aplikaciju "Artur" koja omogućava nov način doživljavanja bogate kulture i predivne prirode ove opštine, što ih je dovelo do regionalnog takmičenja u Beogradu, ali i do nove pobjede. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana