Milićević: Nastojimo što više izdvajati za infrastrukturne projekte

Srna
Milićević: Nastojimo što više izdvajati za infrastrukturne projekte

SARAJEVO - Ministar finansija Federacije BiH Jelka Milićević rekla je da je federalni budžet za narednu godinu od 6,7 milijardi KM najveći do sada i da se nastojalo što više sredstava planirati za infrastrukturne projekte koji predstavljaju ulaganje u budućnost i povećanje bruto domaćeg proizvoda.

Milićevićeva je na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH gdje je u toku rasprava o budžetu rekla da je poseban akcenat stavljen na povećanje penzija od skoro 16 odsto, dok su plate državnih službenika i namještenika povećane 11,1 odsto.

Ona je navela da budžet sadrži i akumulirani suficit iz prethodnih godina od 200 miliona KM. Milićevićeva je istakla i da je za poljoprivredu planirano 160 miliona KM.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH po hitnom postupku raspravlja o Prijedlogu ovogodišnjeg federalnog budžeta, koji je prva tačka dnevnog reda ove sjednice. Vlada FBiH utvrdila je prijedlog budžeta u iznosu većem od 6,7 milijardi KM, te je za 20,1 odsto, odnosno za nešto više od 1,1 milijardu KM premašio prošlogodišnji.

Da bi postao operativan budžet FBiH mora biti na vrijeme usvojen u oba doma Parlamenta FBiH, odnosno da ga usvoje i delegati Doma naroda na sjednici u petak, 27. januara. Nakon izjašnjavanja o Prijedlogu budžeta, poslanici bi po hitnom postupku trebali razmatrati Prijedlog zakona o izvršavanju budžeta FBiH za narednu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana