Milica Dumanovski pobjednica 15. festivala “Mali kompozitor”: “Čarobno veče” očaralo i žiri i publiku

J. K.
Milica Dumanovski pobjednica 15. festivala “Mali kompozitor”: “Čarobno veče” očaralo i žiri i publiku

BANjALUKA - Milica Dumanovski iz Banjaluke, osim glasova dječjeg žirija, osvojila je i prvu nagradu publike za izvođenje kompozicije “Čarobno veče” na festivalu dječjeg stvaralaštva “Mali kompozitor - Banjaluka 2021”.

Jubilarni, 15. festival dječjeg muzičkog stvaralaštva održan je u nedjelju uveče u koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci, i ove godine povodom Međunarodnog dana djeteta.

Direktor festivala Mladen Matović kazao je da su, uprkos velikim organizacionim izazovima koje je prouzrokovala pandemija virusa korona, uz pridržavanje svih mjera, festival ipak uspjeli održati.

- U centralnoj festivalskoj večeri našlo se 15 kompozicija talentovanih malih kompozitora, tekstopisaca i izvođača iz Republike Srpske i BiH - kazao je Matović.

Kao jedini festival za djecu sa uporištem u zvaničnom Nastavnom planu i programu za osnovnu školu, kako Matović kaže, “Mali kompozitor” je i ove godine ostvaren zahvaljujući upornosti i saradnji više od 40 muzičkih pedagoga, što mu i daje poseban pedagoško-edukativni karakter.

- Ovaj festival je u proteklih 15 godina prepoznao više od 400 talentovane djece, omogućivši punu afirmaciju njihovih muzičkih i literarnih kreacija, te rad sa najboljim pedagozima - rekao je Matović.

Odluku o tri najbolje pjesme donijele su ocjene dječjeg žirija, koji su činili prošlogodišnja festivalska pobjednica Nikolina Čakalj, te Milan Brkić, Sofija Vasić i Filip Lav Dobrijević.

- Nije bilo lako započeti, a kamoli održati tradiciju i kontinuitet organizovanja jednog ovako kompleksnog projekta. Zbog toga smo posebno ponosni na sve ove godine posvećenosti, ljubavi, truda i trajanja “Malog kompozitora” jer mali je broj festivala ovog tipa koji se danas može pohvaliti činjenicom da u kontinuitetu traje deceniju i po - kazala je izvršna producentkinja festivala Sanela Babić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana