Milić pozdravio inicijativu studenata da rade u svom gradu

Srna
Milić pozdravio inicijativu studenata da rade u svom gradu

BRČKO - Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić pozdravio je inicijativu studenata medicine iz Brčkog koji studiraju na fakultetima u Foči i Banjaluci da im se po završetku studija omogući radni angažman u Javnoj zdravstvenoj ustanovi /JZU/ "Zdravstveni centar Brčko".

Milić je istakao da temelj svakog zdravstva jesu kvalitetni kadrovi i da je današnji sastanak bio prilika da sa studentima razgovara o njihovom školovanju u Republici Srpskoj ali i o tome kako lokalna vlast može da pomogne studentima.

On je podsjetio da Brčko distrikt izdvaja znatna sredstva kako za studentske stipendije, tako i za smještaj studenata u studentskim domovima na području BiH, ali i za rad JZU "Zdravstveni centar Brčko".

Sekretar Unije studenata Republike Srpske Nemanja Mitrović koji je i student šeste godine medicinskog fakulteta u Foči, rekao je da on i njegove kolege žele da ostanu na ovom području, i napomenuo da na Medicinskom fakultetu u Foči i Banjaluci ima 50 studenata iz Brčkog.

Nakon sastanka, zajedno sa predsjednikom Skupštine i njihovim profesorima koji su prisustvovali sastanku, studenti su posjetili JZU "Zdravstveni centar Brčko", gdje su o svojoj inicijativi razgovarali sa menadžmentom ove ustanove.

Prvi zamjenik direktora JZU "Zdravstveni centar Brčko" Đorđe Lazić kaže da u ovoj ustanovi ima prostora da se studentima medicinskih fakulteta omogući zaposlenje nakon diplomiranja, jer u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti JZU nedostaje 70 ljekara. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana