MeNeRaLi i Ministarstvo zdravlja potpisali memorandum o saradnji na razvoju socijalnih usluga

Srna
MeNeRaLi i Ministarstvo zdravlja potpisali memorandum o saradnji na razvoju socijalnih usluga

BANjALUKA - Potpisivanjem memoranduma o razumijevanju i saradnji između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima (MeNeRaLi) ozvaničena je dugogodišnja saradnja na planu razvoja socijalnih usluga za lica s intelektualnim oštećenjima u lokalnim zajednicama u Srpskoj.

Iz Saveza MeNeRaLi je saopšteno da su memorandum danas u Banjaluci potpisali ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i predsjednik Saveza Tatjana Spasojević.

Potpisivanje je uslijedilo u okviru okruglog stola kao dijela projekta „Stanovanje uz podršku (Stup) – pravo izbora“, na osnovu rezultata mapiranja i analize potreba i stanja lica s intelektualnim teškoćama za uspostavljanje navedene nove usluge u Banjaluci.

-Na ovom skupu su predstavljeni rezultati istraživanja sprovedenog u okviru Projekta o potrebi i značaju uvođenja nove usluge u zajednici u sistemu socijalne zaštite za lica s intelektualnim teškoćama u Banjaluci, potom i u Republici Srpskoj - precizira se u saopštenju.

Okrugli sto je podržala Vlada Norveške u okviru projekta Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo - EMBRACE, a implementira Razvojni program UN (UNDP).

Projekat realizuje Savez MeNeRaLi u partnerstvu sa Centrom za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama Dajte nam šansu – Zvjezdice Banjaluka.

-Cilj je jačanje infrastrukture i kompetencija Saveza i njegovih članica kroz unapređenje sistema identifikacije, edukacije i analize potreba članova i njihovih porodica za izradu procedura uvođenja novog modela pružanja usluge u zajednici Stup - naveli su iz Saveza MeNeRaLi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana