Meg Rajan dolazi na Sarajevo film festival

GS
Meg Rajan dolazi na Sarajevo film festival

SARAJEVO - U znak priznanja za izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, holivudska glumica Meg Rajan dobiće priznanje „Počasno Srce Sarajeva“.

Sarajevo Film Festivalu. Holivudska zvijezda poznata po svojoj svestranosti i prirodnom šarmu u svakoj ulozi koju igra, Rajan će, takođe, predstaviti posebnu projekciju svoje hit romantične komedije iz 1998. godine „Imaš poruku“ u Ljetnom kinu Koka-Kola. Poznata glumica pozdraviće publiku na istom mjestu gdje je ovaj film prikazan prije 25 godina, na 5. Sarajevo Film Festivalu, 1999. godine.

Rajan će održati master klas koji će moderirati nagrađivani bosanskohercegovački reditelj Danis Tanović, dobitnik Oskara za film „Ničija zemlja“. Master klas će biti posebna prilika za uvid u ključne aspekte karijere Meg Rajan i njen novi film „Vot hepens lejter“, koji će biti prikazan na sarajevskom festivalu. Romantična komedija koju je Rajan režirala, napisala scenario i u kojoj glumi zajedno s Dejvidom Duhovnim, drugo je njeno rediteljsko djelo, nakon nezavisnog filma „Itaka“ iz 2015. godine.

- Meg Rajan osvojila je naša srca na prvi pogled! Ne samo da nas je sve očarala svojim nezaboravnim izvedbama, već je dokazala i svoju vještinu iza kamere kao rediteljka i scenaristkinja. Čast nam je dodijeliti joj Srce Sarajeva, rekao je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala, prenosi politika.rs.

Meg Rajan stekla je široko priznanje za svoju komičnu privlačnost u svojoj prvoj ulozi nominovanoj za „Zlatni globus“, kao Sali u filmu „Kad je Hari sreo Sali“, u režiji Roba Rajnera. Poslije su se nizale uloge u filmovima, između ostalih, u „Besani u Sijetlu“, „Stigla vam je pošta“, „Hrabrost ratnika“, „Kad čovjek voli ženu“…

"Počasno Srce Sarajeva“ ustanovljeno je 2005. godine s ciljem odavanja priznanja pojedincima za izuzetan doprinos afirmaciji i razvoju filmske industrije te podršci i razvoju Sarajevo Film Festivala. Priznanje su dobili, između ostalih, Robert De Niro, Anđelina Džoli, Vim Venders, Mads Mikelsen, Mark Kazins… 30. Sarajevo Film Festival održaće se od 16. do 23. avgusta, javlja Banjaluka.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana