Međunarodni festival "Mladost" od 21. do 26. juna: Folkloraši predstavljaju svoja umijeća

M. M. B.
Međunarodni festival "Mladost" od 21. do 26. juna: Folkloraši predstavljaju svoja umijeća

BANjALUKA - Ansambl narodnih igara i pjesama "Mladost" Zalužani biće i ove godine domaćin i organizator 17. po redu Međunarodnog festivala dječijeg folklora pod nazivom "Mladost" koji će biti održan od 21. do 26. juna.

Festival će ove godine okupiti folklorne ansamble iz Republike Srpske, FBiH te Srbije, Hrvatske i Češke.

- Folklorni ansambli, njih 20, predstaviće se publici na koncertima u Banjaluci, odnosno na tvrđavi Kastel 22. juna te u Zalužanima u Domu kulture 24. juna. Nastup u Prnjavoru biće održan u Domu kulture 25. juna. U sklopu festivala u nedjelju biće održana i radionice za djecu u Centru za rehabilitaciju slušanja i govora na Paprikovcu - rekao je direktor Međunarodnog festivala dječjeg folklora "Mladost" Marinko Dobraš.

Naglasio je da je pomenuti festival do sada ugostio oko 285 folklornih ansambala iz regiona i Evrope, što znači da je na njemu do sada oko 10.200 malih folkloraša pokazalo svoja umijeća u igri.

- Kako naš festival ima i jedan od ciljeva decentralizaciju kulture, svake godine ugostimo i ansamble iz malih sredina. Osim toga predstavimo se publici u jednom od ruralnih područja - rekao je Dobraš.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana