Medicinski fakulteti u BiH jačaju saradnju

Milijana Latinović
Foto: Agencije

BANjALUKA - Povezivanje medicinskih fakulteta u BiH, unapređenje saradnje, kako bi svi zajedno napredovali i lakše uradili reformu kurikuluma, bila je tema konferencije dekana tih visokoškolskih ustanova koja je danas održana u Banjaluci.

Dekan banjalučkog Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić, koji je bio i domaćin ovog susreta, rekao je da se na ovom sastanku razgovaralo o temama koje su zajedničke medicinskim fakultetima u zemlji.

- Usaglašavanje nastavnih planova i programa, međunarodne akreditacije, harmonizacija doktorskih studija i povećane mobilnosti nastavnika, saradnika ali i studenata između fakulteta samo su neke od tema o kojima je bilo riječi. Razgovarali smo i o naučno istraživačkom radu i mogućnostima povezivanja fakulteta u cilju prijavljivanja na neke međunarodne projekte. Što se bolje povežemo bićemo spremniji na sve izazove -  naglasio je Škrbić.

Dekan Medicinskog fakulteta u Mostaru Ivan Ćavar naglasio je da je neophodna bolja saradnja između fakulteta.

- Svi medicinski fakulteti u BiH imaju slične nastavne planove i programe. Međutim, potrebno je te programe unapređivati svako malo, kako bi svi napredovali - kazao je Ćavar.

Da su ovakve konferencije prilika za razmjenu iskustava i jačanje saradnje saglasna je i dekan Medicinskog fakulteta u Sarajevu Amina Valjevac.

Na sastanku čelnika medicinskih fakulteta razgovarano je i o međunarodnoj akreditaciju medicinskih fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana