Medicinska sestra slomila nogu spasavajući dijete iz provalije u Banjaluci

GS
Medicinska sestra slomila nogu spasavajući dijete iz provalije u Banjaluci

BANjALUKA- Medicinska sestra u Domu zdravlja Banjaluka T.C. zadobila je prelom potkoljenice tokom intervencije na nepristupačnom terenu na Banj brdu u Banjaluci dok je sa kolegama iz Službe hitne pomoći pružala pomoć teško povrijeđenom maloljetnom biciklisti.

 

Ona je pala i povrijedila se prilikom silaska niz strminu. Nakon dijagnostičke obrade, urgentno je operisana na Klinici za ortopediju i traumatologiju Univerzitetsko - kliničkog centra Republike Srpske te je i ona stabilno.

Trinaestogodišnjak A.D. je povrijeđen u nedjelju kada je sletio biciklom u provaliju na putu prema izletištu u Banjaluci. Dječak je zadobio prelom ruke i zadržan je bolnici a njegovo stanje je stabilno kao i stanje povrijeđene medicinske sestre koja je povrijeđena pri njegovom spasavanju.

-Intervencija Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja je uslijedila nakon telefonskog poziva  N.D.  u nedjelju u 18.37 časova, koji je naveo da mu je sin pao sa bicikla na Banj brdu i da je sav polomljen - rekli su  „Nezavisnim novinama“ u Domu zdravlja.

Dodaju da su intervenisali ljekar, dva medicinska tehničara i vozač Službe hitne medicinske pomoći.

Nakon deset minuta stigli su vatrogasci, te potom i policija.

Nakon dolaska ekipe Službe hitne medicinske pomoći na mjesto nesreće i lociranja povrijeđenog pacijenta, medicinska sestra T.C., je prilikom silaska niz strminu,  na nepristupačnom terenu, pala i pri tom se povrijedila.

T.C. je odmah pregledala i zbrinula doktorica Službe.

-Do povrijeđenog su zajedno stigli medicinski tehničar i dva vatrogasca, a zatim i ljekar. Povrijeđeni je pregledan i zbrinut na mjestu gdje je nađen. Za vrijeme pregleda i zbrinjavanja vozač naše Službe se spustio sa lopatastim  nosilima na kojima je isti i izvučen. Povrijeđenog dječaka su nosili medicinski tehničar, vozač i dva vatrogasca - navode iz Doma zdravlja.

Ljekarskim pregledom je ustanovljen prelom ruke kod bicikliste i prelom potkoljenice kod medicinske sestre.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana