Maturanti položili cvijeće na grob Jovana Dučića

Srna
Foto: srna

TREBINjE- Maturanti Gimnazije "Jovan Dučić" iz Trebinja položili su danas cvijeće na grob pjesnika Jovana Dučića u Hercegovačkoj Gračanici u ovom gradu i na taj način obilježili posljednji dan nastave.

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije pozdravio je maturante u ime Eparhije zahumsko-hercegovačke i "Fondacije Sveti Vukašin" i uručio im primjerke Novog zavjeta, te istakao da su oni prva generacija koja je vjeronauku učila svih 12 godina školovanja.
Vladika je maturantima poželio da ostanu uz svjetlost, ljubav i istinu.

"Ako budete vjerni svojim prijateljima koje steknete tokom života, i svoje veze i ljubavi zasnivali na dubokom odnosu, ne samo površinskom nego istinskom odnosu istine i srca, tada će i vaš život imati blagoslov i svjetlost", poručio je vladika Dimitrije maturantima.

Maturantkinja Lana Ćapin rekla je novinarima da su zahvalni za činjenicu da su prva generacija koja je sve vrijeme školovanja učila pravoslavnu vjeronauku, te dodala da je ona značajan dio njihovih života.

"Vjera nam znači i prati nas, potrebno je prisjetiti se svega što smo učili u školi, da su Bog i vjera svuda oko nas i nadam se da će da nas prate i na fakultetu kada budu najteži trenuci", rekla je Ćapinova.

Direktor Gimnazije "Jovan Dučić" iz Trebinja Mišo Pešić izrazio je zadovoljstvo da je još jedna generacija maturanata uspješno završila školovanje, te im poželio da se u budućnosti ostvare u svemu što budu željeli.

"Ovo je zaista jedna od boljih generacija u Gimnaziji u posljednjih nekoliko godina, to nije moj lični stav, već i stav kolega koji su radili sa učenicima", rekao je Pešić. Četvrti razred gimnazije završilo je 95 maturanata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana