Matel pravi barbi lutku po liku spisateljice Isabel Aljende (FOTO)

Agencije
Matel pravi barbi lutku po liku spisateljice Isabel Aljende (FOTO)

Američki proizvođač igračaka Matel saopštio je da će napraviti barbi lutku po liku čileanske spisateljice Isabel Aljende, zajedno sa njenim psom Perlom i minijaturnom kopijom njenog prvog romana "Kuća duhova".

Matel će u promet pustiti lutku, obučenu u crvenu haljinu, sa velikim minđušama, kao dio kolekcije "Inspirativne žene", u koju su već uključene pjesnikinja Maja Anđelou, novinarka Ida B. Vels i pjevačica Selija Kruz, prenosi Rojters.

- Podržavam inicijativu brenda Barbi da inspiriše sljedeću generaciju pričama o neopjevanim herojima. Želim da djeca sanjaju velike snove - poručila je Aljende.

Ona je jedna od najčitanijih spisateljica na španskom jeziku, a njena djela često spajaju istorijske događaje sa magijom i fantazijom. Njen prvi roman ''Kuća duhova" je postao bestseler nedugo nakon objavljivalja 1982. godine.

Aljende se preselila u Venecuelu 1973. godine kada je njen rođak, čileanski predsjednik Salvador Aljende svrgnut u puču koji je predvodio general Augusto Pinoče.

Ona je takođe aktivistkinja za ljudska prava i profesorka književnosti, a živi u SAD više od trideset godina.

Barbi je posljednjih godina proširila svoju kolekciju kako bi promovisala različite tonove kože i tipove tijela, dok je adaptacija ''Barbi'' iz 2023. godine postala postala film sa najvećom zaradom u istoriji kompanije Warner Bros.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana