Maričić, Grum: Bržom razmjenom informacija protiv poreskih utaja

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić posjetio je danas Finansijsku upravu Slovenije, gdje je sa njenim direktorom Peterom Grumom dogovorena snažnija zajednička borba protiv poreskih utaja i prevara.

Iz Poreske uprave Srpske saopšteno je da je ovaj sastanak nastavak dobre i kontinuirane saradnje dvije uprave, s naglaskom na unapređenje razmjene informacija i zajedničkih kontrola, radi suzbijanja i razotkrivanja pokušaja poreskih prevara i utaja, te realizacije ranije dogovorenih projekata.

Na sastanku je dogovoreno da će se raditi na ubrzavanju i pojednostavljivanju administrativnih procedura, da bi građani Slovenije i Srpske mogli jednostavnije ostvariti svoja prava.

"Naglašeno je i da je brza i pravovremena razmjena informacija između ove dvije institucije ključ za borbu protiv utaje poreza i prevara, te je, između ostalog, precizirana i sveobuhvatnija razmjena informacija o imovini i kompanijama građana Slovenije u Srpskoj i obrnuto", navedeno je u saopštenju.

Maričić i Grum su razgovarali i o zajedničkim aktivnostima na planu istovremenih poreskih kontrola u obje zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana