Mališanima ukazano na značaj brige o sadnicama voća

Srna
Foto: srna

BANjALUKA - Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i djeca drugog razreda Osnovne škole "Jovan Cvijić" u Banjaluci danas su u školskom dvorištu posadili nekoliko sadnica autohtonih sorti jabuka i šljiva, a đacima je ukazano i na značaj brige o drveću i koristi od konzumacije voća.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Goran Bursać izrazio je zadovoljstvo što je ova aktivnost već tradicionalna, kao i zbog toga što su mališani u prilici da brinu o voćkama i na licu mjesta vide kako se rađa, raste i sazrijeva plod.

Bursać je rekao novinarima da se polako formira mali voćnjak škole i da kruške, zasađene prije nekoliko godina, već daju plod. On je dodao da će ova aktivnost biti provedena u pet osnovnih škola na području Banjaluke, te da Ministarstvo aktivno učestvuje i daje doprinos kada je riječ o sadnji novih sadnica. Direktor škole "Jovan Cvijić" Milkica Čudić podsjetila je da su prije četiri godine zasađene sadnice o kojima učenici aktivno brinu i izrazila zadovoljstvo što su djeca veoma zainteresovana i sa velikom radošću učestvuju u tim aktivnostima.

"Naša škola je poznata potome što je ekološki osveštena, te organizuje kvalitetne ekološke sekcije u kojima djeca uče da je svako novo drvo novi život", rekla je Čudićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana