Luiđino Poco - Počasni građanin

Srna
Foto: GradGradiska

GRADIŠKA- Gradiška gradska Skupština donijela je odluku da povodom Dana grada - 24. aprila, priznanje počasnog građanina Gradiške dodijeli italijanskom privredniku Luiđinu Pocu, predsjedniku i vlasniku PMP grupacije u okviru koje posluje kompanija "PMP Jelšingrad - Fabrika mašina".

Priznanje je, na prijedlog gradonačelnika Gradiška Zorana Adžića, Pocu dodijeljeno za značajan doprinos razvoju i promociji grada, posebno u oblasti privrede, obrazovanja, te društvenog i humanitarnog rada.

Adžić je podsjetio da su Poco i njegova kompanija prije 15 godina privatizovali gradiški "Jelšingrad", investirali 45 miliona evra i povećali broj zaposlenih sa 50 na trenutnih 300 radnika.

"Skupština je donijela odluku da Luiđino Poco bude počasni građanin Gradiške ne samo zbog značajnih rezultata u privredi, nego i zbog njegove humanosti. Pomagao je ljudima iz Gradiške kojima je trebala transplantacija organa da odu u bolnicu u Padovu i obave operaciju iako domaći fondovi nisu imali sporazum sa tom ustanovom, a njegova kompanija podržala je brojne kulturne, sportske i druge manifestacije", rekao je Adžić.

Skupština grada dodijelila je Povelju grada Gradiška Nedeljku Gogi za dostignuća u umjetnosti, te posthumano bivšem direktoru i glumcu Gradskog pozorišta Drašku Vidoviću za doprinos razvoju pozorišne umjetnosti.

Zahvalnice grada Gradiška za doprinos u oblasti privrede dodijeljene su Slaviši Tomaševiću, privrednom društvu "Forte fleks" i kompaniji "Centrum trejd".

Za doprinos u oblasti sporta zahvalnice su dodijeljene Ženskom košarkaškom klubu "Kozara" i Klubu borilačkih vještina "Niten", za postignute rezultate u oblasti informacionih tehnologija Kananu Mahmutagiću, a za doprinos u oblasti humanitarnog rada doktoru Bojanu Vujanoviću.

Priznanja će biti uručena na Akademiji povodom Dana grada koja će biti održana u ponedjeljak, 24. aprila, u Kulturnom centru Gradiška od 19.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana