Lučić obećao dalju podršku Srebrenici

Srna
Foto: Srna

SREBRENICA- Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić danas je tokom posjete Srebrenici obećao dalju podršku ovoj opštini u koju je, kako je rekao, iz ovog ministarstva do sada investirano više od 7,5 miliona KM.

Lučić je nakon razgovora sa načelnikom srebreničke opštine Mladenom Grujičićem rekao da su završeni projekti kojima su na području ove lokalne zajednice raspušteni kolektivni i alternativni centri, što je izuzetno značajno, te da su danas razgovarali o nastavku saradnje, kandidovanju ove opštine na javne pozive koje će Ministarstvo raspisati za elektrifikaciju sela i vjerske objekte.

Riječ je o projektima elektrifikacije pojedinih zaselaka u srebreničkoj opštini te podršci izgradnji parohijskog doma kod pravoslavne crkve u Srebrenici.

Grujičić je rekao da opština ima izuzetnu saradnju sa ovim ministarstvom i da su u prethodnim godinama realizovani brojni programi u ovoj lokalnoj zajednici, zahvaljujući podršci Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

On je istakao da je ta pomoć bila značajna za obnovu stambenih jedinica, ali posebno za rekonstrukciju i izgradnju lokalnih puteva i elektrifikaciju pojedinih povratničkih sela kao i infrastrukture u romskim naseljima.

Prema Grujičićevim riječima, dogovoreno je obezbjeđivanje 50.000 KM za elektrifikaciju zaselaka u Potočarima i Karačićima, od kojih će pet odsto obezbijediti opština, dio Elektrodistribucija, a većinu iznosa Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana