Ljubitelji prirode okupili se na tradicionalnoj kotlićijadi u Rogoljima kod Gradiške

Milan Vujić
Ljubitelji prirode okupili se na tradicionalnoj kotlićijadi u Rogoljima kod Gradiške

GRADIŠKA - Treća rogoljska kotlićijada danas se održava na jezerima u Rogoljima u organizaciji Udruženje građana “Jezero”.

Više stotina ribolovaca, lovaca, udruženja žena koje se bave izradom ručnih radova, ljubitelja prirode i gurmana, okupilo se na tradicionalnoj kotlićijadi u ovom gradiškom selu.

Marko Hrvaćanin, jedan od organizatora i predsjednik Udruženja „Jezero“, rekao je da je ovogodišnja kotlićijada u Rogoljima okupila oko 50 ekipa, koje su se takmiče u spremanju lovačkog i ribljeg kotlića.

Prema njegovim riječima „Rogoljska kotlićijada“ postaje tradicionala i jedana od najmasovnijih gastronomsko-turističkih manifestacija na području Gradiške.

Hrvaćanin je dodao da članovi Udruženja „Jezero“ nastoje da, organizujući slične manifestacije i uređujući područje uz rogoljska jezera, predstave ovo izletište kao odlično mjesto za rekreaciju, pecanje i  druženja uz dobru hranu.

-Veoma smo zadovoljni jer se ova manifestacija pokazala kroz masovnost i interesovanje, da je sve to imalo smisla i da vrijedi okupiti ljubitelje prirode i kotlića - rekao je Hrvaćanin.

Poslije cjelodnevnog druženja i pripreme različitih specijaliteta, biće proglašeni najbolji kotlići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana