Ljevnaić: Ski-centar "Igrišta" biće najmoderniji u regionu

GS
Ljevnaić: Ski-centar "Igrišta" biće najmoderniji u regionu

JAHORINA- Izgradnja ski-centra "Igrišta" kod Vlasenice napreduje predviđenom dinamikom i ulazi u ključnu fazu, pa se može očekivati da ovaj objekat bude otvoren tokom predstojeće sezone, izjavio je direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić.

Ljevanić, koji je jedan od idejnih tvoraca ovog projekta, rekao je da je od samog početka gradnje vjerovao da postoji šansa da se na Igrištima napravi najmoderniji ski–centar u regionu koji će omogućiti otvoranje novih radnih mjesta.

"Predan i naporan rad dao je rezultate, a sve poteškoće smo uspješno prevazišli i sada ulazimo u ključnu fazu implementacije ovog važnog projekta. Srećan sam što se nazire svjetski izgled ovog nepravedno zapostavljenog skijališta. Posebno sam zadovoljan brzinom kojom napreduju radovi", naveo je Ljevnaić.

Ljevnaić je istakao da je Vlada Republike Srpske, predvođena premijerom Radovanom Viškovićem prepoznala značaj, usvojila projekat i obezbijedila garanciju za izgradnju ovog ski-centra, ističući da veliku zahvalnost duguju i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji od samog početka podržava sve njihove ideje.

On je rekao da se radovi na sistemu za vještački snijeg odvijaju prema planu, dodajući da će prema planiranom rješenju, ski-centar imati tri glavne osnježene staze.

Ljevnaić je naveo da je polazna stanica u završnoj fazi, gdje se trenutno montira oprema unutar nje, na jezeru se rade iskopi dna i nasipa se brana.

"U toku je izgradnja šestosjedne žičare, pokretne trake, vodoakumulacije, jezera, hangera, ambulante, lokala i drugih sadržaja prilagođenih ljetnom turizmu", precizirao je Ljevnaić.

Kada je riječ o žičari, Ljevnaić je napomenuo da su montirani svi stubovi, ističući da će uskoro biti montirana cijela izlazna stanica, kao i pogonska stanica, a do sredine naredne sedmice biće gotovi radovi na ski-bifeu, odnosno prva etaža na Upravi koja se gradi po dionicama.

"Firmi Romanija kop ostalo je još oko 80 metara na putu da završi radove na sistemu za vodosnabdijevanje. Za rezervoar na izlaznoj stanici je izvučena šuma, obilježen objekat, dok firma Stam-Petrović kreće sa iskopima, a Gradeks će nakon toga krenuti sa betoniranjem", pojasnio je Ljevnaić.

Ljevnaić je poručio da će ovaj kraj imati mnogobrojne benefite od pokretanja ski-centra, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

"Vlasenica i Han Pijesak dobiće nove investitore, nova radna mjesta u hotelijerstvu, turizmu i proizvodnji domaće hrane", rekao je Ljevnaić.

On je istakao da će biti otvorena i nova radna mjesta, dodajući da će samo Olimpijski centar zaposliti najmanje 100 ljudi.

"Samo mi, kao Olimpijski centar, u poslovnoj jedinici Igrišta zaposlićemo najmanje 100 ljudi, a indirektno od našeg rada zavisiće najmanje 2.000 radnih mesta. Imaćemo zajedničku kartu s Jahorinom jer želimo da razvijemo ovaj kraj i ponudimo ljudima bolje životne mogućnosti", ocijenio je Ljevnaić.

Ljevnaić je poručio da će ovoj ski-centar biti idealan za dnevne i vikend turiste, da će biti dodlično mjesto za odmor i rekreaciju, a zbog ogromnog potencijala biće okosnica razvoja za Vlasenicu i cijelu Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana