Ljevnaić: OC "Jahorina" nakon istorijske zimske očekuje najbolju ljetnu sezonu

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD- Direktor Olimpijskog centra /OC/ "Jahorina" Dejan Ljevnaić izjavio je danas u Beogradu da je ovaj centar imao najuspješniju zimsku sezonu u svojoj istoriji sa prometom od 21 milion KM, a da očekuju izuzetne rezultate i tokom ljeta jer sadržaje koje su pripremili nema nijedno planinsko odmaralište u regionu, niti u Evropi.

On je naveo da ljetnu sezonu 1. jula otvara spektakularni festival "Jahorina HOT", a da je učinjeno sve da tokom njega ova olimpijska ljepotica bude planina za cijelu porodicu, posebno za mališane, koji se zbog novih tehnologija sve više udaljavaju od prirode i koje treba vratiti prirodi.

Ljevnaić je naveo da je OC "Jahorina" upravo stoga tokom zimske sezone podijelio 3.500 besplatnih ski-paseva za djecu, a da je u toku akcija "1.000 besplatnih skija za našu djecu".

On je prvih sedam skija, na današnjem predstavljanju ljetne sezone u beogradskom Hotelu "Falkenštajner" uručio djeci iz hora "Čarolija" koji će nastupiti na Jahorini drugog dana festivala i djeci koja su se prva prijavila na nagradnu igru.

Osnivač hora "Čarolija" Leontina Vukomanović je naglasila da joj je posebno drago što će se na festivalu na Jahorini prvi put predstaviti najmlađi.

Ona je rekla da je Jahorina lijepa u svim godišnjim dobima i da je posebno lijepo biti na planini tokom ljeta.

"Zato smo poziv za nastup dočekali sa radošću", navela je ona i dodala da je akcija "Hiljadu skija za našu djecu" posebno korisna jer podstiče mališane da se bave sportom.

Ona je dodala da vjeruje da će festival "Jahorina HOT" privući mnogo porodica, a posebno djece koja će uživati, te naglasila da je prednost Jahorine to što ne nudi samo skijanje nego brojne druge sadržaje.

Tokom ljetne sezone, na Jahorini će, između ostalog biti organizovana i dva izuzetno interesantna događaja - "Detoks Jahorina" i "Fešn vikend Jahorina".

Za ljubitelje avanture biće organizovan i "Vučkolend avantura park" , u okviru kojeg je i najduži planinski bob u jugoistočnoj Evropi.

Označene planinske staze prilagođene su svim ljubiteljima kako za lagane planinske šetnje, tako i one malo zahtjevnije, te im tako na raspolaganju stoje šetnje označenim planinskim stazama "Ljubavi", "Zdravlja", "Olimpijskom stazom", kao i sportsko-rekreativnom stazom.

Biciklizam, panoramsko razgledanje planinskih vrhova, vožnja kvadovima, dječije atrakcije, tjubing staze, samo su dio sadržaja koje će posjetioci, takođe moći da koriste na Jahorini, počevši od jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana