Ljeto u oktobru: Sutra do 29 stepeni

Srna
Foto: Ilustracija

SARAJEVO - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz dnevnu temperaturu vazduha do 29 stepeni Celzijusovih.

Jutro će u većini predjela biti oblačno, slaba kiša će padati ponegdje u Hercegovini, a prije podne sunčanije uz oblačne periode i toplije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne će uslijediti jače naoblačenje prvo na zapadu, a u nastavku dana i tokom večeri u ostalim krajevima, uz prolazak zone padavina od zapada dalje ka istoku i jugu.

Jačih pljuskova biće u Hercegovini.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 11 do 16, u višim predjelima od sedam, a dnevna od 22 do 29 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Republici Srpskoj i FBiH danas je bilo umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje, a lokalno je zabilježena slaba kiša.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica sedam stepeni, Gacko 17, Kalinovik i Han Pijesak 19, Kneževo, Sokolac, Bileća i Livno 20, Drvar 21, Mrkonjić Grad, Bugojno i Sarajevo 22, Trebinje, Šipovo, Jajce i Široki Brijeg 23, Foča, Srebrenica, Bihać i Mostar 24, Novi Grad, Prijedor, Rudo, Srbac i Tuzla 25, Višegrad, Doboj, Zvornik, Banjaluka, Neum, Sanski Most i Zvornik 26, a Bijeljina i Zenica 27 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana