Ljepojević: "Argumenti" nastavljaju biti putokaz budućeg kretanja

SRNA
Foto: SRNA

BANjALUKA - Časopis za društveno politička pitanja "Argumenti" naučnim radom nastavlja da daje mnoge odgovore koji aktuelnoj vlasti i svim ljudima iz izvršne, zakonodavne i sudske vlasti mogu biti putokaz budućeg kretanja, rekao je danas u Banjaluci glavni i odgovorni urednik časopisa Milan Ljepojević.


On je na konferenciji za medije, povodom promocije 45. broja časopisa, rekao da su "Argumenti" ilustracija da je nauka u službi svakodnevnog ljudskog života.

"Ona daje svoju smjernicu i viziju razvoja društvenog i političkog, kako Republike Srpske, tako i BiH, regiona i svijeta", rekao je LJepojević.

On je rekao da su i u ovom broju časopisa objavljeni i radovi dvojice autora iz Ruske Federacije.

Član redakcije "Argumenata" Saša Mićin rekao je da je 45. broj časopisa vezan za aktuelna dešavanja sa ukrajinskom krizom.

"Ovo sve što se danas dešava u Ukrajini u stvari je samo možda erupcija jednog vulkana političkih dešavanja koji kuhaju posljednjih 15, 20 godina", rekao je Mićin.

Član redakcije časopisa Franc Sošnja rekao je da se u "Argumentima" mogu dobiti kvalitetne informacije do kojih se u svakodnevnom informisanju ne može doći.

Profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Branimir Kuljanin u 45. broju časopisa "Argumenti" objavio je rad "Z - Za svijet bez nacizma" sa podnaslovom "Ruska vojska ponovo oslobađa Evropu od fašista".

Kuljanin je rekao da je Rusija "trn u oku" Americi i Zapadu, jer je najbogatija zemlja svijeta po prirodnim resursima i kroz istoriju je uvijek bila zaštitnik i čuvar malih i nezaštićenih naroda.

On smatra da je Ukrajina samo poligon koji koriste Amerika, Zapad i NATO pakt za rušenje Rusije.

"Postavio sam pitanje šta Srbi treba da rade u svemu što se sada događa. Pritisak je veliki na gospodina Dodika. Pritisak je i na Srbiju veliki. Moja poruka je da nama nije mjesto u Evropskoj uniji, da nam nije mjesto u NATO- paktu. Nije nam mjesto na zapadu, nego je mjesto Srbije i Republike Srpske u zajednici sa Rusijom", rekao je Kuljanin.

O najnovijem broju "Argumenata" objavljeni su i govori srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika "Naša politika nije opozicija, naša politika je Republika Srpska" i "SNSD - nacionalno, političko bogatstvo srpskog naroda".

Objavljen je i govor predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana