"Leotar" na jesen dobija teren sa hibridnom travom

Srna
"Leotar" na jesen dobija teren sa hibridnom travom

TREBINjE - Fudbalski savezi Republike Srpske i BiH podržaće izgradnju hibridnog terena vrijednog više od milion evra na stadionu "Leotara" iz Trebinja, koji bi trebao da bude gotov na jesen, rekao je danas predsjednik fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH Vico Zeljković.

Zeljković je istakao da je riječ o projektu ovih saveza i da se takav teren koristi u evropskoj fudbalskoj Ligi šampiona, te da će on podići kvalitet igre.

"Savez u ovom projektu učestvuje sa 1,9 miliona KM, a grad Trebinje sa 560.000 KM. Imamo želju i volju da pokušamo da na jesen Fudbalski klub `Leotar` i Trebinje učestvuju u tom projektu i da dobiju teren sa hibridnom travom", rekao je Zeljković novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem i čelnicima Područnog fudbalskog saveza.

On je dodao da je danas razgovarano i o izgradnji reflektora na stadionu "Leotara", istakavši da je riječ o kapitalnom projektu i da je grad Trebinje izdvojio sredstva za tu namjenu i raspisao javnu nabavku.

Zeljković je dodao da je na sastanku razgovarano i o izgradnji terena sa vještačkom travom, navodeći da će u ovoj godini biti realizovano oko osam takvih terena u Srpskoj.

"Pokušaćemo da Trebinje dobije najmanje jedan teren, a imamo plan za lokacije za drugi i treći teren, to su još Nevesinje i Foča. Jedan teren od ta tri će biti sigurno urađen u ovoj godini", rekao je Zeljković.

Ćurić je istakao da je u toku realizacija izgradnje reflektora na stadionu Fudbalskog kluba "Leotar".

"Procjene su bile da je za izgradnju reflektora potrebno više od milion KM, s obzirom da Fudbalski savez Republike Srpske, odnosno BiH, daje rasvjetna tijela, ali cijene su se promijenile. Smatramo da ako bude neophodno, potrebno pronaći dodatna sredstva i donatore da se shodno procjeni koja je trenutno aktuelna to čim prije realizuje", rekao je Ćurić.

Predsjednik Područnog fudbalskog saveza Trebinje Žarko Laketa rekao je novinarima da su fudbalski klubovi "Leotar" iz Trebinja, "Sutjeska" iz Foče i "Velež" iz Nevesinja uputili zahtjeve za izgradnju terena sa vještačkom podlogom i izrazili želju da učestvuju u tom zajedničkom projektu.

"Predsjednik je obećao da će svi klubovi dobiti 10 lopti i komplet sportske opreme do početka sezone", istakao je Laketa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana