Laktaši obilježili Dan grada; Predsjednica Srpske odlikovana "Zlatnim grbom"

Srna
Foto: Srna

LAKTAŠI - Najmlađi grad u Srpskoj obilježio je Svečanom akademijom dan grada. Laktaši, 23. april obilježavaju u znak sjećanja na Dan oslobođenja u Drugom svjetskom ratu.

Status grada mnogo znači Laktašima za budući razvoj, rekao je večeras gradonačelnik Miroslav Bojić.

“Puno znači i za realizaciju različitih projekata, prekograničnu saradnju, ali i za pristup evropskim fondovima”, rekao je Bojić.

On je podsjetio da je privreda u ovom mjestu u prošloj godini imala više od 1,6 milijardi KM prihoda, ali i malu stopu nezaposlenosti, što im je omogućilo status grada.

“Zahvalni smo Vladi i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za podršku u realizaciji kapitalnih investicija”, dodao je Bojić.

On je naveo da je izgradnja modernog srednjoškolskog centar jedan od kapitalnih projekata koji će biti realizovan.

Predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović danas je dodijeljen Zlatni grb grada Laktaši povodom Dana grada.

Cvijanovićeva je istakla da su Laktaši perspektivan grad koji se razvija uz pomoć institucija Republike Srpske i čestitala je dobijanje statusa grada, što će, kako je rekla, otvoriti nove perspektive.

Ona je ocijenila da je lokalna uprava pokazala veliku agilnost i spremnost da delegira projekte važne za razvoj Laktaša.

“Vlada, predsjednik Republike i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik će čvrsto stajati uz ono što jesu potrebe svih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj”, istakla je Cvijanovićeva na svečanoj akademiji povodom Dana grada Laktaši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana