Laketa: Učinićemo sve da okolina bude u bezbjednom ambijentu

Srna
Foto: srna

TREBINjE- Pripadnici Policijske uprave Trebinje učiniće sve da okolina bude bezbjedna i postupaće shodno smjernicama iz resornog ministarstva koje je podiglo mjere bezbjednosti na najviši nivo, rekao je načelnik Uprave Siniša Laketa.

"Učinićemo sve da okolina bude u bezbjednom ambijentu", rekao je Laketa, nakon informacije o mogućnosti ugrožavanja bezbjednosti srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice od određene grupacije.

Predstavljajući rezultate rada Uprave za prethodna tri mjeseca, Laketa se osvrnuo na požare u istočnoj Hercegovini, navodeći da naknadne informacije o požarima otežavaju posao jer na mjestu događaja ne nalaze materijalne dokaze potrebne u dokumentovanju krivičnih djela.

"Na području Nevesinja dokumentovali smo ljudski faktor direktno kao izvršioca, na području Gacka se sprovode vještačenja, ali postoji i onaj dio kad ljudi uzrokuju požar prilikom čišćenja njiva i slično", rekao je Laketa i poručio piromanima koji uništavaju prirodu da će biti dokumentovani.

Bezbjednost na području Uprave za protekla tri mjeseca ocijenio je zadovoljavajućom s obzirom na manji broj krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira i druge parametre. Laketa je ukazao da je evidentan rast saobraćajnih nezgoda za tri odsto, te za praznične dane najavio pojačano prisustvi policije i ostalih vidova saobraćajne kontrole.

Načelnik Sektora policije Miodrag Janković rekao je da se u ovom periodu dogodilo 69 saobraćajnih nezgoda, a da su tri imale za posljedicu tri poginula lica. Zabilježeno je i 45 narušavanja javnog reda i mira, što je manje za 21 prekršaj nego u istom periodu prethodne godine.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Velibor Vukoje rekao je da je u prethodna tri mjeseca zabilježeno 46 krivičnih djela, 33 odsto manje nego u istom periodu lani, a da je koeficijent ukupne rasvijetljenosti 86,7 odsto.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana