Laketa: Prioritet - borba protiv krijumčarenja droge

Srna
Laketa: Prioritet - borba protiv krijumčarenja droge

TREBINjE- Trebinjskoj policiji prioritet u radu je borba protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja droge, rekao je danas načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa.

Laketa je na konferenciji za novinare rekao da je Policijska uprava Trebinje u oktobru nastavila da radi na sprečavanju kriminaliteta, otkrivanju krivičnih djela koja se odnose na nedozvoljenu proizvodnju i promet droge.

"U oktobru smo uspješno realizovali policijsku akciju `Strač` koja je bila usmjerena na otkrivanje počinilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droge", rekao je Laketa predstavljajući rezultate rada ove uprave u oktobru.

Laketa je dodao da se stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Trebinje u oktobru može ocijeniti zadovoljavajućim.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje Miodrag Janković rekao je da je u oktobru evidentirano 37 saobraćajnih nezgoda, devet nezgoda više nego u istom mjesecu prošle godine.

"Ukupno je evidentirano 1.326 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je više za 73 prekršaja u odnosu na uporedni period", rekao je Janković.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Velibor Vukoje rekao je da su u oktobru zabilježili 19 krivičnih djela, a koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 85 odsto.

"U oblasti zloupotrebe droge evidentirano je 13 slučajeva. Ukupno su oduzeta 1.034 grama kokaina, dva grama mairhuane, jedan gram amfetamina", rekao je Vukoje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana