Kuzmanović: Sporazum sa Univerzitetom "Apeiron" doprinosi razvoju nauke

Srna
Foto: srna

BANjALUKA - Sporazum o saradnji između Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpse (ANURS) i Univerziteta "Apeiron" od izuzetnog je značaja jer doprinosi opštem razvoju nauke, izjavio je nakon današnjeg potpisivanja sporazuma predsjednik ANURS Rajko Kuzmanović.

Kuzmanović je novinarima u Banjaluci rekao da je ANURS opredijeljen za saradnju sa drugim institucijama, navodeći da ANURS ima potpisane sporazume o saradnji sa 12 evropskih akademija i pet naučnih institucija Republike Srpske.

"Mislim da smo na pravom putu da Akademija mora da razvija duh i stvaralaštvo kod našeg naroda. Akademija i naučnici u Akademiji imaju domovinu i obavezu da služe toj domovini", istakao je Kuzmanović.

Rektor Univerziteta "Apeiron" Sanel Jakupović rekao je da je s ciljem kvalitetnog obrazovanja potrebno obezbijediti kvalitetan kadar.

"To obezbjeđujemo kvalitetom naučnih istraživanja. Potrebna nam je dodatna saradnja sa svima koji isporučuju naučne spoznaje i istraživanja. U tom pogledu ANURS je najznačajniji faktor koji nam može pružiti takvu podršku", istakao je Jakupović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana