Kuprešaković: Potrebna podrška Fronteksa u borbi protiv prekograničnog kriminala

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO- Direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković poručio je danas da je Fronteks najzaslužniji za bezbjednost i funkcionalne spoljne granice i da BiH treba njihovu podršku u borbi protiv prekograničnog kriminala, te da se nada da će to biti i ostvareno.

Na sastanku sa oficirom za vezu Fronteksa za Crnu Goru, BiH i Srbiju sa sjedištem u Beogradu Bogdanom Živaljevićem, Kuprešaković je razgovarao o bezbjednosnoj situaciji u regiji i razmijenio iskustva i informacije u kontekstu pregovora između BiH i EU o operativnim aktivnostima Fronteksa, saopšteno je iz Granične policije.

Kuprešaković je zahvalio Živaljeviću za otvorenost za saradnju koja je izuzetno važna za zemlje regiona, te istakao da se BiH posljednjih godina intenzivno bori protiv kriminalnih grupa u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje i trgovina ljudima.

"Granična policija kontinuirano radi na suzbijanju nezakonitih migracija i presijecanju lanca kriminalnih grupa, a uspješna saradnja na nivou BiH i međunarodnom nivou jedan je od glavnih strateških ciljeva", rekao je Kuprešaković.

Na sastanku je iskazana otvorenost i spremnost za nastavak uspješnih poslovnih odnosa i jačanje saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana