Krišto: Ogroman doprinos žena u izgradnji društva

SRNA
Krišto: Ogroman doprinos žena u izgradnji društva

SARAJEVO - Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto čestitala je svim ženama u BiH 8. mart - Međunarodni dan žena, ističući da je to prilika da se svi prisjete ogromnog doprinosa žena u izgradnji društva, te da se ohrabre da aktivnije učestvuju u javnom životu, saopšteno je iz Savjeta ministara.

"Potvrđujući iznova svoje zalaganje za poštovanje tradicionalnih evropskih vrijednosti koje su temelj naših identiteta i doprinose napretku i razvoju naše zajednice, trebamo imati u vidu kako je upravo jedna od tih vrijednosti i rodna ravnopravnost", poručila je Krištova u čestitki povodom 8. marta.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić, povodom 8. marta, uputio je podršku svima koji se bore protiv nasilja nad ženama.

"Nažalost, i danas, u 21. vijeku, svjedoci smo mržnje i nasilja koje na svaki način moramo spriječiti", poručio je Zvizdić u čestitki.

Navodeći da je 8. mart, ali i svaki drugi dan za podsjećanje na pravednu borbu na putu ka ravnopravnosti žena, Zvizdić je istakao da žene imaju veliki značaj u svim segmentima društva, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

"Naše društvo treba više žena u svim sferama rada, jer njihovo prisustvo i rad će doprinijeti da svijet u kojem živimo bude ljepši, napredniji i humaniji", zaključio je Zvizdić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana