Kresojević: Ministre, dugujete odgovor, a od oktobra i 10 temelja za kuće mladim bračnim parovima

GS
Kresojević: Ministre, dugujete odgovor, a od oktobra i 10 temelja za kuće mladim bračnim parovima

Prije više od 30 dana uputio sam Parlamentu BiH inicijativu za izmjenu zakona kojom bi se omogućio povrat PDV-a na prvu stambenu jedinicu. Međutim, do danas nisam dobio nikakav odgovor, pa pozivam ministra finansija i trezora gospodina Srđana Amidžića da odgovori kada će prihvatiti ovu inicijativu i uputiti izmjenu zakona u parlamentarnu proceduru, rekao je banjaliučki gradski menadžer Bojan Kresojević.

- Ministre, dugujete odgovor kada će građani dobiti povrat PDV-a na prvu stambenu jedinicu. A od oktobra ćete dugovati 10 temelja za kuću mladim bračnim parovima – poručio je Kresojević sa svog Instagram profila.

On je dodao da će odgađanje usvajanja ovog zakona uskratiti pravo na povrat PDV-a onima koji se sada nalaze u potrebi neodložnog rješavanja stambenog pitanja.

- Ministar Amidžić se, umjesto rješavanja svojih zadataka, pozabavio kako zaustaviti podjelu besplatnih placeva mladim bračnim parovima u Banjaluci. Ali nećete u tome uspjeti, vaši studenti će vam zadati zadatak za koji nemate rješenje! Jer ovo nije pitanje politike, ovo je pitanje povjerenja mladih ljudi u svoj grad i svoju državu – zaključio je Kresojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana