"Kotlićijada i potkozarske igre" u Krajčinovcima kod Gradiške (FOTO)

Milan Vujić
"Kotlićijada i potkozarske igre" u Krajčinovcima kod Gradiške (FOTO)

GRADIŠKA - Kotlićijada, potkozarske i seoske igre koje su danas održane na izletištu kod stare vodenice u Krajičinovcu u MZ Vrvaška kod Gradiške privukle su više od hiljadu posjetilaca.

Organizovana su pojedinačna takmičenja u obaranju ruku, borbama na balvanu iznad vode, bacanje kamena s’ ramena, penjanju uz banderu, guranju rolo bale sijena, te ekipno takmičenje u potezanju konopca i guranje u kolicima za parove.

U seoskom igrama učestvovalo je više od 200 takmičara, dok se u pravljenju ribljeg i lovačkog kotlića takmičilo 27 timova.

Ove godine po prvi put organizovane su potkozarske dječije igre i cjelodnevna radionica za mališane uz autentične prirodne materijale sa tog područja.

– Tradicionalno organizujemo ovu manifestaciju. Već sada, počeli smo priprema za narednu sezonu. Odlučni smo da program obogatimo, okupimo još više učesnika i ostalih mještana Vrbaške i susjednih sela – istakao je predsjednik MZ Vrbaška Ilija Grbić.

Prema riječima Grbića cilj ovih manifestacija da se ljudi druže, vrate prirodi i svojim korijenima, te da su uvjereni da će ih svake godine biti sve više.

Organizatori manifestacije bili su Udruženje “Eko- vodenica“ Krajčinovac i Turistička organizacija Gradiška, a generalni pokrovitelj je Grad Gradiška.

-Gradska uprava je odlučna da konstantno gradi infrastrukturu, naročito puteve, kako bi velike turističke mogućnosti bile što bolje iskorištene – rekao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Organizator manifestacija, Udruženje „Eko vodenica Krajčinovci – Vrbaška“, za najbolje u spremanju kotlića obezbijedio je pehare i poklon kotliće, a najboljim ekipama i takmičarima u svim disciplinama seoskih igara pripale su i novčane nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana