Kostajnica finansijski pomogla Ljubinju

SRNA
Foto: Agencije

KOSTAJNICA - Opština Kostajnica pomogla je Ljubinje sa 3.000 KM i novac je već uplaćen na račun, izjavio je danas Srni načelnik Nikola Janjetović, koji je posjetio tu hercegovačku opštinu nakon zemljotresa.

Janjetović je istakao da je budžet ove lokalne zajednice skroman i da razumiju šta znači saosjećanje i kada ljudi pomognu budući da je i Kostajnica ranije bila pogođena zemljotresom.

"Ljubinje se nalazi u istoj situaciji u kojoj je bila i Kostajnica, ponudili smo skromnu pomoć, koliko smo mogli da odvojimo u postojećoj situaciji", rekao je Janjetović koji se u LJubinju sastao sa načelnikom te opštine Stevom Drapićem.

On je dodao da su se potrudili da pomognu u nevolji i razmijene iskustva, kako bi im olakšali situaciju nakon zemljotresa.

Prema njegovim riječima, sada je u LJubinju situacija mirna, ali ima štete.

"Obišli smo zgradu opštine koja je, kao i kod nas u Kostajnici, objekat građen za vrijeme Austro-Ugarske i otprilike su ista oštećenja kao kod nas", rekao je Janjetović.

On je dodao i da je jedina banka privremeno zatvorena zbog oštećenja objekta u zemljotresu.

Janjetović je naveo da je u toku formiranje komisija koje će izaći na teren da izvrše procjenu štete, a Direkcija za obnovu i izgradnju će biti dio timova za procjenu štete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana