Košarac: Vlast u Srpskoj u kontinuitetu razvija svaki dio Republike

Srna
Košarac: Vlast u Srpskoj u kontinuitetu razvija svaki dio Republike

ISTOČNO SARAJEVO- Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da izgradnja brzog puta od Bijeljine do Sokoca potvrđuje ispravnost politike vlasti u Republici Srpskoj, koja u kontinuitetu i ravnomjerno razvija svaki dio Srpske.

Košarac je pozdravio potpisivanje Memoranduma o razumijevanju o saradnji na projektu izgradnje brzog puta Bijeljina-Zvornik-Milići-Han Pijesak-Sokolac između resornog ministarstva Republike Srpske i kineske kompanije "Čajna Šandong internešnel ekonomik end tehnikal".

- Riječ je o projektu od strateškog interesa ne samo za istočni dio, nego i za cijelu Republiku Srpsku i region. Izgradnja brzog puta na ovoj dionici značiće još bolju, kvalitetniju i savremeniju saobraćajnu povezanost sa Semberijom, ali i Srbijom - naglasio je Košarac u izjavi za Srnu.

Prema njegovim riječima, realizacija ovog projekta omogućiće brži protok ljudi i roba, nove investicije i nova radna mjesta.

Košarac je dodao da je rieč o jednoj od najfrekventnijih putnih komunikacija u zemlji, te da će izgradnja brzog puta biti od velikog značaja za dalji razvoj i unapređenje turizma u Srpskoj.

- Ohrabren sam činjenicom da će ovaj projekat umnogome olakšati i ubrzati komunikaciju putnika, jer znamo da u zimskoj turističkoj sezoni najveći broj turista iz drugih dijelova Srpske, ali i iz Srbije, dolazi ovom putnom komunikacijom prema Jahorini, a ljeti prema jugu Srpske i dalje prema moru. S tim u vezi, posebno me raduje najava da je u drugoj fazi ovog projekta planirana izgradnja brzog puta od Foče do Trebinja - rekao je Košarac.

On je istakao da su prepoznatljivi napori aktuelne vlasti u Republici Srpskoj na unapređenju kvaliteta mreže javnih puteva, te ravnomjernom razvoju svakog dijela Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana