Košarac: Do kraja sedmice prijedlog odluke o zabrani izvoza oblovine, ogrevnog drveta i peleta

Srna
Košarac: Do kraja sedmice prijedlog odluke o zabrani izvoza oblovine, ogrevnog drveta i peleta

SARAJEVO- Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara će do kraja ove sedmice pripremiti prijedlog odluke kojom se privremeno zabranjuje izvoz oblovine, ogrevnog drveta i peleta iz BiH, najavio je resorni ministar Staša Košarac.

-Prijedlog ćemo uputiti nadležnim institucijama na dostavljanje mišljenja, kako bi se do kraja juna odluka mogla naći u Savjetu ministara BiH - naglasio je Košarac i dodao da će prijedlog biti upućen nakon obavljenih konsultacija sa predstavnicima resornih entitetskih ministarstava.

Košarac je danas u Sarajevu razgovarao sa federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem i predstavnicima Privredne komore i Udruženja poslodavaca FBiH o potrebi usvajanja odluke o privremenoj zabrani izvoza oblovine, ogrevnog drveta i peleta, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Sagovornici su se saglasili da je prioritetno što prije onemogućiti izvoz oblovine, ogrevnog drveta i peleta bez uslovljavanja ranije potpisanim ugovorima.

-Stavovi nadležnih institucija Republike Srpske i FBiH o neophodnosti usvajanja ove odluke su usaglašeni i identični, što je ohrabrujuća vijest za domaće proizvođače i drvoprerađivače - istakao je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana