Korona za tri dana potvrđena kod 31 osobe, nije bilo preminulih

GS
Korona za tri dana potvrđena kod 31 osobe, nije bilo preminulih

BANjALUKA – Zaraza virusom korona u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, potvrđen je kod 31 osobe, a Institutu za javno zdravstvo RS nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama „Sveti Vračevi“ u Bijeljini i „Sveti Luka“ u Doboju obavljeno je testiranje 308 laboratorijskih uzoraka

U petak je prijavljeno je 12 novozaraženih osoba iz Banjaluke, tri iz Trebinja, dvije iz Šamca i po jedna iz Bijeljine, Doboja, Laktaša, Petrova, Prijedora, Ugljevika i Foče. Tokom vikenda, 26. i 27.  marta prijavljene su tri osobe iz Banjaluke i po jedna iz Bratunca, Kotor Varoša, Laktaša i Šekovića. Radi se o 17 muškaraca i 14 žena.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 111.708 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.335 ljudi. Testirano je ukupno 418.689 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 79, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 22, a u ostalim bolnicama 57. Na respiratoru je devet osoba - pet u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, četiri u ostalim bolnicama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana