Korona tokom tri dana potvrđena kod 36 ljudi, preminulo troje

GS
Korona tokom tri dana potvrđena kod 36 ljudi, preminulo troje

BANjALUKA – Virus korona u protekla tri dana u Republici Srpskoj potvrđen je kod 36 osoba, a Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena je smrt troje ljudi.

Preminula su dva muškarca i jedna žena, starije životne dobi, iz Banjaluke, Prijedora i Čajniča.

U ovom periodu u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama „Sveti Vračevi“ u Bijeljini i „Sveti Luka“ u Doboju obavljeno je testiranje 344 laboratorijska uzorka.

Prema mjestu prebivališta, u petak je prijavljena zaraza kod 12 osoba iz Banjaluke, pet iz Doboja, po četiri iz Modriče i Trebinja, dvije iz Bijeljine i po jedna iz Višegrada, Istočnog Novog Sarajava, Novog Goražda, Sokoca, Stanara i Šipova.

 U subotu i  nedjelju prijavljene su dvije osobe iz Bijeljine i jedna iz Banjaluke.

Kada je riječ o zaraženima, radi se o 13 muškaraca i 23 žene.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 111.606 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6.327ljudi. Testirane su 417.703 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 129, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 60, a u ostalim bolnicama 69. Na respiratoru je 12 osoba - 10 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, dvije u ostalim bolnicama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana