Konkurs za upis učenika u treći razred Srednje škole unutrašnjih poslova

GS
Konkurs za upis učenika u treći razred Srednje škole unutrašnjih poslova

BANjALUKA- Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske objavilo je danas javni konkurs za upis 150 učenika u treći razred Srednje škole unutrašnjih poslova, a prijave se mogu predati do 21. jula.

Javnim konkursom predviđen je upis 120 učenika muškog pola i 30 ženskog, saopšteno je iz MUP-a.

Pravo učešća imaju kandidati koji imaju završena prva dva razreda srednje škole, pri čemu opšti uspjeh u oba razreda treba da bude najmanje dobar i vladanje najmanje vrlo dobro, koji na dan zatvaranja konkursa nisu stariji od 18 godina.

Kandidati treba da ispunjavaju i opšte uslove konkursa koji se može pronaći na internet stranici Ministarstva u dijelu "Policijsko obrazovanje".

Rok za predaju prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa, odnosno do 21. jula.

Srednja škola unutrašnjih poslova osnovana je krajem marta s ciljem dugoročnog rješenja pitanja ljudskih resursa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, nastavka tradicije srednjoškolskog policijskog obrazovanja i omogućavanja nastavka policijskog školovanja na visokoškolskim ustanovama.

Tokom školovanja u Srednjoj školi unutrašnjih poslova, koja je smještena u kompleksu Centra za obuku u Zalužanima kod Banjaluka, učenik će imati obezbijeđen smještaj i ishranu u novom internatu", navodi se u saopštenju.

Po završetku školovanja učenik stiče zvanje policajac - tehničar za policijske poslove.

Sa roditeljima, starateljima izabranih kandidata MUP će zaključiti poseban ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza.

Sve dodatne informacije kandidati mogu dobiti putem internet stranice Ministarstva i kontakt telefona 051/330-801. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana