Konfucijev institut: Studijska posjeta Kini prilika za saradnju

Srna
Konfucijev institut: Studijska posjeta Kini prilika za saradnju

BANjALUKA - Studijska posjeta Kini pokazuje posvećenost Univerziteta u Banjaluci da se studentima na prvoj godini omogući odlazak u zemlju gdje na licu mjesta mogu iskusiti sve ono o čemu su učili, a to je i prilika za saradnju i razmjenu iskustava, izjavila je direktor Konfucijevog instituta Ljiljana Stević.

Stevićeva je rekla da je posjeta upriličena na Univerzitetu za tehnologiju i obrazovanje u Tjenđinu (TUTE) koji je u saradnji sa Institutom organizator studijskog putovanja.

- Ovo i slična studijska putovanja trebalo bi da budu i podsticaj za buduće studente koji odaberu Univerzitet u Banjaluci - poručila je Stevićeva.

Prema njenim riječima, značajan je i doprinos profesora koji su boravili u Kini i na najbolji način predstavili katedre i fakultete, te direktno sa kineskim partnerima razgovarali o mogućnostima saradnje i razmjene, kao i zajedničkom istraživačkom i naučnom radu.

- Nadamo se da je ovo samo početak i da će se i ostali profesori zainteresovati, te da ćemo jačati saradnju naučne razmjene sa jednom od vodećih zemalja u svijetu gdje obrazovanje predstavlja najvažniju tačku daljeg razvoja pojedinca i društva - naglasila je Stevićeva.

Tokom trajanja putovanja, organizovana su predavanja, radionice i kulturološke posjete najvažnijim kulturnim sadržajima u Pekingu i Tjenđinu. 

Za studente sinologije i polaznike kursa na Konfucijevom institutu organizovani su časovi kineskog jezika sa izvornim govornicima.

Studijsko putovanje u Kinu za studente studijskog programa Sinologija, polaznike Konfucijevog instituta i profesore banjalučkog Univerziteta održano je od 29. juna do 8. jula.

U Kini je boravilo 10 profesora i 10 studenata i polaznika kursa kineskog jezika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana