Konferencija "Balkan na raskršću" u Banjaluci: Učesnici Bazdulj, Skoko, Vuković, Papić...

GS
Foto: GS

BANjALUKA - Konferencija "Balkan na raskršću" okupiće sutra u Banjaluci ugledne univerzitetske profesore, politikologe, novinare i pisce iz Republike Srpske, FBiH, Srbije i Hrvatske koji će razgovarati o budućim odnosima u BiH nakon oktobarskih izbora te posljedicama rusko-ukrajinskog sukoba na naš region.

Na skupu koji organizuje Centar za političku analizu iz Banjaluke u partnertstvu sa "Glasom Srpske" biće održana dva panela, a uvodničari su Đorđe Vuković, profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci, Božo Skoko sa Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, politikolog iz Beograda Despot Kovačević, jedan od najpoznatijih pisaca u regionu i kolumnista "Glasa" Muharem Bazdulj, urednik portala poskok.info Ivan Šušnjar i Gorislav Papić, urednik na Radio-televiziji Srbije.

Cilj konferencije je, kako poručuju organizatori, otvaranje široke javne debate o temama značajnim za društvo u cjelini sa posebnim naglaskom na goruća politička i ekonomska pitanja kako kod nas, tako i u cijelom svijetu. Plan je da bude održana serija sličnih konferencija širom Republike Srpske na kojima će istaknuti intelektualci u otvorenom razgovoru pokušati doći do odgovora na neka od najvažnijih pitanja.

Konferencija u Banjaluci biće održana u hotelu "Meriot" sa početkom u 11 časova, a moderatori panela biće politikolog Vojislav Savić i zamjenik glavnog urednika "Glasa" Žarko Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana