Kom­pa­ni­ja "m:tel" po­dr­ža­la pro­je­kat "Ma­li ba­što­van"

J. K.
Kom­pa­ni­ja "m:tel" po­dr­ža­la pro­je­kat "Ma­li ba­što­van"

BA­NjA­LU­KA - Pred­stav­ni­ci kom­pa­ni­je "m:tel" ju­če su, u okvi­ru po­dr­ške pro­jek­tu "Ma­li ba­što­van", u ba­šti In­sti­tu­ta za ge­ne­tič­ke re­sur­se UNIBL sa ma­li­ša­ni­ma iz vr­ti­ća "Ra­dost" sim­bo­lič­no po­sa­di­li "dr­vo pri­ja­telj­stva" te uru­či­li nov­ča­nu do­na­ci­ju i po­klo­ne vo­di­te­lji­ma ra­di­o­ni­ca.

Pro­je­kat "Ma­li ba­što­van" re­a­li­zu­je Cen­tar za stra­te­ško raz­voj­ne pro­jek­te, u sa­rad­nji sa In­sti­tu­tom za ge­ne­tič­ke re­sur­se i Po­ljo­pri­vred­nim fa­kul­te­tom Uni­ver­zi­te­ta u Ba­nja­lu­ci, a fi­nan­si­ra ga Mi­ni­star­stvo po­ljo­pri­vre­de, šu­mar­stva i vo­do­pri­vre­de RS.

Iz­vr­šni di­rek­tor za mar­ke­ting i pro­da­ju kom­pa­ni­je "m:tel" Mi­lo­sav Pa­re­za­no­vić ka­že da su se kao dru­štve­no od­go­vor­na kom­pa­ni­ja od­lu­či­li da po­mog­nu u re­a­li­za­ci­ji ovog pro­jek­ta, jer se u nje­mu kroz igru nje­gu­ju pra­ve dru­štve­ne i ži­vot­ne vri­jed­no­sti.

- U skla­du sa na­šim slo­ga­nom "Ni­ste sa­mi, ima­te pri­ja­te­lje" že­lje­li smo fi­nan­sij­ski da po­mog­ne­mo u re­a­li­za­ci­ji ovog pro­jek­ta. I u bu­duć­no­sti će­mo bi­ti na ras­po­la­ga­nju za sve pro­jek­te ko­ji su usmje­re­ni na raz­voj ova­kvih vri­jed­no­sti i oču­va­nja pri­ro­de - re­kao je Pa­re­za­no­vić. Do­dao je da za­jed­no sa ma­li­ša­ni­ma sim­bo­lič­no po­sa­dio "dr­vo pri­ja­telj­stva" te is­ta­kao da će sa or­ga­ni­za­to­ri­ma osta­ti u kon­tak­tu za sve bu­du­će re­a­li­za­ci­je.

Idej­ni tvo­rac pro­jek­ta "Ma­li ba­što­van" i re­a­li­za­tor ak­tiv­no­sti Pe­tar Ni­ko­lić za­hva­lio je za nov­ča­nu do­na­ci­ju i po­dr­šku ko­ju je kom­pa­ni­ja "m:tel" omo­gu­ći­la ovom pro­jek­tu.

On je na­veo da je cilj pro­jek­ta da dje­ca raz­vi­ja­ju do­ma­ćin­ski od­nos pre­ma svim ele­men­ti­ma svog ži­vot­nog pro­sto­ra i da to pre­ne­su na svo­je okru­že­nje, a baš ta­kav pri­stup, ka­ko je is­ta­kao, ima i "m:tel".

- Mi će­mo ovim sred­stvi­ma po­bolj­ša­ti sa­dr­žaj i još vi­še una­pri­je­di­ti uslu­gu za na­še po­la­zni­ke - re­kao je Ni­ko­lić.

Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, u Ba­nja­lu­ci ima­ju vi­še od 200 po­la­zni­ka, a u Bi­je­lji­ni oko 50.

- Pro­je­kat ima za­i­sta do­bar uti­caj na dje­cu i nji­hov od­nos pre­ma pri­ro­di. Nji­ho­ve re­ak­ci­je su od­lič­ne, a od ro­di­te­lja još bo­lje, jer vra­ća­mo u mo­du ak­tiv­no­sti na otvo­re­nom - ka­zao je Ni­ko­lić.

Ma­li­ša­ni ka­žu da su ra­di­o­ni­ce ve­o­ma za­ni­mlji­ve i da sa­de ra­zno vo­će i po­vr­će.

- Svi­đa mi se da do­la­zim u ba­štu i do sa­da smo sa­di­li pa­ra­dajz, kra­stav­ce i pa­pri­ke. Dru­ži­mo se i uči­mo - re­kao je je­dan od ma­li­ša­na.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana