Kompanija “m:tel” podjelom paketa nastavila višegodišnju misiju humanosti: Srpski povratnici nisu sami FOTO

A. J. R. foto: D. Pozderović
Kompanija “m:tel” podjelom paketa nastavila višegodišnju misiju humanosti: Srpski povratnici nisu sami FOTO

BOSANSKI PETROVAC, DRVAR - Podjelom paketa sa osnovnim životnim namirnicama i paketićima za mališane porodicama u Bosanskom Petrovcu i Drvaru u okviru akcije “Niste sami” kompanija “m:tel” nastavila je misiju humanosti i još jednom dokazala da pomoć Srbima koji su ostali na svojim ognjištima u FBiH nikada neće izostati.

Pakete, njih 170, sa osnovnim životnim namirnicama porodicama i 50 slatkih paketića povodom Božića i Pravoslavne nove godine u ove dvije opštine uručila je danas generalna direktorica kompanije “m:tel” Jelena Trivan.

- “M:tel” je ponovo u Bosanskom Petrovcu. Kažem ponovo zato što je ovo kontinuirana akcija “Niste sami” koju smo pokrenuli da pomognemo ljudima koji su na izvestan način u teškom stanju ili su zaboravljeni - rekla je Trivanova koja im je poručila da uvijek mogu računati na “m:tel”.

Da je “m:tel” već godinama uz građane dokazuju i ranije donacije ove kompanije u okviru koji su renovirane kuće i nabavljene poljoprivredne mašine.

- Sve ono što im je potrebno za život mi možemo uvek da im pružimo i da postojimo kao kompanija ne zarad sebe samih, nego zarad ljudi koji ovde žive - rekla je Trivan dodajući da su pomoć pružili i eparhiji i manastiru Rmanj kada je bilo potrebno.

Među građanima u Bosanskom Petrovcu koji su obradovani paketima pomoći je i Mara Radulović koja penzionerske dane provodi sama, a kako ističe ovogodišnja podrška kompanije “m:tel” nije prva, a vjeruje ni posljednja.

Naglašavajući da joj ova pomoć mnogo znači Radulovićeva je dodala da joj je ranije renovirano kupatilo zahvaljujući donaciji “m:tela”.

Da su paketi veoma značajni za porodice i da će im olakšati svakodnevnicu potvrdio je i direktor Centra za podršku povratnicima Unsko-sanskog kantona Nemanja Davidović.

- Brojna su domaćinstva kako u Bosanskom Petrovcu, tako i u ostatku Unsko-sanskog kantona koja nažalost najradosnije praznike dočekuju u teškim trenucima u kojima im je potrebna neka vrsta pomoći - istakao je Davidović.

Tokom posjete i uručivanja paketa porodicama u Drvaru, Trivanova je istakla da koliko god bila velika želja Srba da ostanu na svojim ognjištima u FBiH, teško bi to bilo moguće da država Srbija ne pomaže ovim opštinama i da nema “m:tela” i drugih kompanija koje su tu prisutne.

- Nije ovo prva pomoć koju dajemo. Postoje mnogo veći oblici pomoći koje dajemo školstvu, zdravstvu i običnim ljudima. Nekada je to simbolično kao sada da obilježe Božić i Srpsku novu godinu - rekla je ona.

Zahvalnost za donaciju u ime opštine Drvar izrazila je šef kabineta načelnika Drvara Andrea Bosnić, koja je istakla da Srbija, Srpska i “m:tel” nikada ne zaboravljaju na povratnike kojima svaki vid pomoći mnogo znači, ali im i pokazuje da nisu zaboravljeni.

Nepravda

Jelena Trivan je naglasila da Srbija i Srbi moraju ljudima koji žive u povratničkim opštinama u FBiH svakoga dana pokazivati da nisu zaboravljeni i sami.

- Verujem da se tako vrlo često osećaju i da nekada pomoć bez obzira na njenu vrednost manje znači od osećanja da nisu prepušteni sami sebi i nepravdi koju često doživljavaju na ovim prostorima - istakla je Trivan.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana