Kompanija "m:tel" obnovila kabinet na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci: Studentima bolji uslovi za napredovanje

Jana Kezić
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Studenti Elektrotehničkog fakulteta (ETF) u Banjaluci zahvaljujući donaciji kompanije "m:tel" dobili su rekonstruisanu i novoopremljenu učionicu koja će im omogućiti bolje uslove za učenje i napredovanje.

Tim povodom generalna direktorica kompanije "m:tel" Jelena Trivan je sa svojim saradnicima posjetila ETF i podsjetila na važnost podrške obrazovanju.

- U "m:telu" je ETF imao prijatelje i saradnike koje nije trebalo ubeđivati i objašnjavati zašto je važno studentima obezbediti pristojne uslove za učenje i rad. Samo jedan sastanak sa dekanom je bio dovoljan da realizujemo ovaj projekat, a sve zahteve fakulteta smo ispunili - kazala je Trivanova. 

Naglasila je da je namjera kompanije "m:tel" da učini sve što je u njenoj moći s ciljem da što više mladih ljudi ostane u svojoj zemlji.

- Potrudili smo se da sa ovom najvećom i najbolje opremljenom slušaonicom studenti imaju uslove za učenje iz 21. veka. Želimo da im pokažemo da smo uz njih sve vreme, te da je njihova budućnost u ovom gradu, ali i zemlji sigurna i izvesna, kao i da ih čeka siguran posao - kazala je Trivanova. 

Ekskluzivna vijest je, kako kaže, prijedlog kompanije da studenti ovog fakulteta već na četvrtoj godini studija mogu početi da rade u "m:telu". 

Dekan ove visokoškolske ustanove Zoran Đurić izrazio je zadovoljstvo što se tradicionalno prijateljstvo između kompanije "m:tel" i ETF-a nastavlja.

- Ovaj prostor tek sada izgleda onako kako treba da izgleda jedan kabinet u 21. vijeku. Hvala direktorici Trivan i cijelom njenom timu na prihvatanju ideje o adaptaciji prostora, uvažavajući sve zahtjeve fakulteta - rekao je Đurić. 

Objasnio je da je vrijednost ovog projekta velika, te dodao da je učionica potpuno renovirana, od parketa, elektroinstalacija, pločica, PVC podloge, zidova, LED panel rasvjete, rashladnih tijela, reflektora, pa sve do nabavke novih stolova, stolica, katedre, govornice, trakastih zavjesa, nastavničke table te projektora. 

Kadar

Zoran Đurić kaže da je stipendiranje i zapošljavanje jedno od najvažnijih pitanja za studente. 

- Svjedoci smo da je potražnja za kadrom koji proizvodi Elektrotehnički fakultet, kako kod nas, tako i u svijetu, izuzetno velika. Sve kompanije se praktično bore za taj kadar kojeg, nažalost, nema dovoljno - rekao je Đurić. 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana