Kompanija Mozzart nastavila veliku akciju u Banjaluci: Đaci OŠ Ivan Goran Kovačić dobili nove lektire

Mozzart
Kompanija Mozzart nastavila veliku akciju u Banjaluci: Đaci OŠ Ivan Goran Kovačić dobili nove lektire

Školski raspust u obrazovnim ustanovama širom naše zemlje uveliko traje. Đaci će do jeseni moći da se odmore i pripreme za novu školsku godinu, ali i da pročitaju obaveznu lektiru. Kako bi svi imali priliku da pozajme omiljeni naslov u školskoj biblioteci Osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Banjaluci, kompanija Mozzart donirala im je veliki broj novih knjiga.

„Putem medija smo informisani da je kompanija Mozzart do sada uručila donacije brojnim školama, pa smo im se i mi obratili. Obnova školskog fonda literature, zahvaljujući njihovom gestu, za nas je razlog za radost. Rukovodstvo škole je veoma zadovoljno jer je ovo ulaganje u rad biblioteke uslijed teških uslova. Zato se zahvaljujemo kompaniji Mozzart što nam je izašla u susret i uručila ovaj vrijedni poklon", poručuje Marija Kesić, bibliotekar OŠ Ivan Goran Kovačić, Banja Luka.

Iz ove škole poručuju da je potreba za knjigama stalna. Radi održavanja postojećeg fonda koji je dotrajao, kažu, neophodno je nabavljati novu literaturu.

Ova škola je osnovana 1956. godine, što je čini jednom od najstarijih u Banjaluci. Trenutno obrazuju 561 učenika od prvog do devetog razreda. S obzirom na to da je školski raspust u toku, poklon im je stigao u pravi čas jer će imati vremena za čitanje omiljenog štiva, a novi naslovi će ih i na jesen čekati na policama.

 

Ova škola je jedna od brojnih u našoj zemlji na čiju adresu je stigla vrijedna donacija iz Mozzarta. Do sada su novim naslovima za školsku lektiru obradovali đake OŠ Aleksa Šantić Osmaci, OŠ Sveti Sava Zvornik, OŠ Miroslav Antić u Bistrici kod Banjaluke, OŠ Sveti Sava Lopare, OŠ Petar Mećava Kostajnica, OŠ Sveti Sava Modriča, OŠ Đura Jakšić Podnovlje kod Doboja, kao i učenike Gimnazije u Prnjavoru.

I tu nije kraj - jer iz kompanije Mozzart poručuju da će i u narednom periodu nastaviti svoju dugogodišnju misiju podrške obrazovnim ustanovama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana